Facebook Twitter  
left head Level Up right head

За професията

Професията на брокера

Едно от най-важните и трудни решения в живота на хората, е купуването или продажбата на дом или инвестицията в недвижима собственост. Именно заради важността и сложността на това решение, хората обикновено прибягват до услугите на брокерите. Ако сте решили да започнете работа като брокер е добре да знаете че:

 

Какви качества са ви необходими за да бъдете успешен брокер?

Личните качества на брокера са също толкова важни, колкото образованието и професионалния опит. Ръководителите на агенции обикновено държат брокерите да са с приятен нрав, приветлив външен вид и да вдъхват доверие. Професионалната зрялост, точната преценка, амбицията и ентусиазма в работата, са решаващи за привличането на клиенти в условията на силна конкуренция. Брокерите трябва да са добре организирани, да се интересуват от детайлите и да имат добра памет за имена, лица и бизнес информация. Най-добре е начинаещият брокер да започне работа под ръководството на опитен колега в район, който познава добре. Той ще има успех, ако е добре обучен, обича да продава и има широки социални и бизнес контакти с хората от своя район. Брокерът трябва да може да общува или да е толерантен към различни типове хора - характери, етнически групи и социални прослойки. Обикновено тази работа се харесва на хора, които са склонни да поемат риск, тъй като се работи на процент, а не на постоянно възнаграждение. Умението да се убеждава, да се преговаря и да се разбират нуждите на другите са решаващи за успеха в тази дейност, тъй като този бизнес най-често се гради на препоръки от клиенти.

 
 

Защо професията брокер е важна и престижна?

 

Как работят агентите за недвижими имоти и какви са изискванията към тях отвъд океана?

 

Общо европейски стандарт за брокерите

 
Без вдъхновение и най-могъщите сили на ума остават пасивни. В нас съществува гориво, което трябва да се запали с искри.
Йохан Готфрид фон Хердер

Имотни казуси от ceb.bg

 • Здравейте, казусът ми е следният: Аз и мой роднина притежаваме обща стара къща. Тя е построена така, че една част от нея е в моя собствен двор (където има и друга нова къща която обитаваме), а другата част е в собствеността на моя роднина (той не обитава собствеността си). Общата къща е стара, останала от прадедите ни. Тя започна да се руши и да става опасна, като част от покрива й, който е от каменни плочи, започна да пада в моя двор. Предложих на моя роднина да я съборим, но той каза, че не го интересува и на него не му пречи. Подадох жалба и след огледа разрешиха сградата да се събори....
 • Tue, 14 May 2019 14:22:04 +0300
 • Tue, 14 May 2019 14:22:04 +0300
 • Здравейте , искам да попитам имам УПИ с предназначение за жилищна сграда , ако искам да сменя предназначението му да е за търговска , и гл.Архитект ми откаже , писмено или устно в приемен ден , къде мога да обжалвам решението на гл.Архитект и кой съблюдава работата на техническия отдел на общините , т.е. ако имам някакво недоволсто къде трябва да сигнализирам ?
 • Mon, 13 May 2019 18:59:17 +0300
 • Mon, 13 May 2019 18:59:17 +0300
 • Здравейте 47 декара имаме 3ма наследници сме в град върбица имаме 47 декара но не са възстанивени какво можем и как да ги възстановим ?
 • Mon, 13 May 2019 17:11:36 +0300
 • Mon, 13 May 2019 17:11:36 +0300
 • Здравейте, закупили сме земи в строителен полигон на с. Чибаовци, общ. Костинброд през 2006г. с нотариален акт и скици. През 2013г. е направена карта на контактната зона и едва там от общината са видяли, че нашите земи попадат в земеделска земя.Нямаме построена къща. Имаме телена ограда и засадени овощни дръвчета. Казаха ни, че при изработването на тази карта на място са гледали къде има построена къща. Където е имало къща, тя е попадала в строителния полигон. До днес от 2006г. плащаме данъци на общината. Писахме жалба до кмета. Отговорът е, че становището на областния управител е...
 • Sat, 11 May 2019 21:15:38 +0300
 • Sat, 11 May 2019 21:15:38 +0300
 • Вече 2год. работя като специалист по поддръжката в НАП В.Търново офис Габрово. Всяка година държавните служители подават данъчни декларации. Аз не съм държавен служител, а служител по трудов договор. Като такъв не би трябвало да подавам декларация , но някакви измислени вътрешни правила ни го налагат. Миналата година не подадох и ме санкционираха с последно предупреждение и лишаване от ДМС за 1 год. Ако Тази година не подам такава, имат ли законно право да ме уволнят?
 • Fri, 10 May 2019 16:45:07 +0300
 • Fri, 10 May 2019 16:45:07 +0300